Menu

Olej rycynowy – jak go wykorzystać w kosmetyce?

Styczeń 16, 2018 - Porady
Olej rycynowy – jak go wykorzystać w kosmetyce?

Czarny olejek rycynowy – co to w ogóle jest i czym się różni od typowego olejku rycynowego, jaki znajdziemy w każdej aptece? Czy jego parametry są na tyle lepsze, że opłaca się właśnie w niego pakować pieniądze?

Olej rycynowy ma sporo zastosowań w pielęgnacji. Zwłaszcza stosowany jest do wzmacniania ja również pielęgnacji włosów. Poza tym częstokroć jest również stosowany między innymi do twarzy jak też rzęs.

Co w takim wypadku odznacza czarny olej rycynowy i z jakiej racji nabyć olejek Black Castor Oil?

Po pierwsze na korzyść jamajskiego oleju rycynowego przemawia sposób jego produkcji. Jest on mniej niebezpieczny dla ciała i nie zatyka porów, co ma wielkie znaczenie przy pielęgnacji włosów a także cery. Po drugie jest to wyrób w pełni zgodny z prawami natury. Po trzecie można go używać do każdego rodzaju włosów.

W jaki sposób stosować jamajski olejek rycynowy na włosy?

W szczególności trzeba nie zapomnieć o systematyczności bo bez tego możemy nie wypracować zamierzonych rezultatów lub będziemy potrzebowali na to znacznie więcej czasu. W sieci można wyczytać dużo propozycji uzytkowania tego rodzaju preparatów. Naszym zdaniem najodpowiedniejsze jest używanie czarnego oleju rycynowego na włosy trzy razy w tygodniu na noc. Rano po pobudce trzeba starannie zmyć olejek. Olej trzeba nanieść zarówno na skórę głowy, jak też na same włosy.

Olej rycynowy na brwi i rzęsy

Olejek ten super sprawdza się także w przypadku brwi jak także rzęs. W przypadku rzęs trzeba uważać żeby preparat nie przedostał się do oczu! Na rzęsy preparat najlepiej nakładać czystą szczoteczką od tuszu. Stosować 2-3 razy w tygodniu, aby po kilku tygodniach zobaczyć satysfakcjonujące rezultaty. Jeżeli chodzi o brwi to systematyczność użykowania jest podobna. Substancja najstosowniej nałożyć patyczkiem do uszu i później dokładnie rozprowadzić niedużą szczoteczką. O poranku zmyć.

Zobacz także: